ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ

Το μυστικό για να διατηρήσετε λαμπερά τα κοσμήματά σας, όπως την πρώτη μέρα που τα αγοράσατε, είναι η προσεκτική χρήση και η σωστή φυλαξή τους, ανεξάρτητα από τη συστασή τους.

ΑΝΤΟΧΗ Όλα τα κοσμήματα πρέπει να αποθηκεύονται σε µεµονωµένες συσκευασίες και να µην έρχονται σε επαφή µε άλλα κοσµήµατα.

ΧΡΗΣΗ Κατά τη χρήση τους προστατέψτε τα από αιχµηρές επιφάνειες, εργαλεία, οικιακές εργασίες και απορρυπαντικά.

ΛΑΜΨΗ Φορέστε τα στο τελευταίο στάδιο του styling, αποφεύγοντας τις χηµικές ουσίες που περιέχουν οι ενυδατικές κρέµες, οι διάφορες λοσιόν και τα αρώµατα.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ Ελέγχετε συχνά κουµπώµατα και συνδετικούς κρίκους (κυρίως στα άκρα) για τυχόν φθορές και δροµολογείστε την έγκαιρη αντικατάσταση τους.

ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ Τα ασημένια κοσμήματα τείνουν συχνά να σκουραίνουν με την πάροδο του χρόνου, σαν αντίδραση στην έκθεση στον ήλιο, στις ατμοσφαιρικές συνθήκες (π.χ. υγρασία) και στο φυσικό PH συγκεκριμένων τύπων επιδερμίδας. Επίσης επιβαρύνονται όταν στην επιφάνειά τους μένουν χημικά συστατικά από αρώματα, κρέμες, ακόμη και το αλάτι της θάλασσας, χωρίς στη συνέχεια να καθαριστούν έγκαιρα. Εχθρός του ασημιού είναι επίσης το θειάφι και τα παράγωγά του (που συχνά βρίσκονται σε προϊόντα για το σώμα και στα ιαματικά λουτρά), αλλά και όλα τα προϊόντα που περιέχουν χλώριο (κυρίως απορρυπαντικά). Για τηνάψογη διατήρηση των ασημένιων κοσμημάτωνσας συνίσταται περιοδικά μία συντήρηση, ειδικά εάν μένουν καιρό αποθηκευμένα και δεν φοριούνται συχνά. Για μία απλή και εύκολη συντήρηση στο σπίτι συνιστούμε τη χρήση ζεστού νερού στο οποίο έχουμε διαλύσει λίγο ουδέτερο σαπούνι ή απορρυπαντικό κουζίνας, απαλό τρίψιμομε τα χέρια και πολύ καλό στέγνωμα με ένα κομμάτι βαμβακερό ύφασμα ή πιστολάκι μαλλιών για να φύγει τελείως η υγρασία. Επίσης για να καθαριστούν τυχόν εσοχές και για να λάμψουν απλές πέτρες όπως ζιργκόν, ημιπολύτιμες (όχι μαργαριτάρια ή ορυκτές ακατέργαστες πέτρες) μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια απαλή οδοντόβουρτσα βουτηγμένη σε λίγο οινόπνευμα. Σημ.στην περίπτωση που τα κοσμήματά τους έχουν στοιχεία άλλα όπως δέρμα, ξύλο ή άλλο υλικό αποφύγετε τελείως την επαφή τους με το νερό.

ΕΠΙΧΡΥΣΩΜΕΝΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ Για τα επιχρυσωμένα σας κοσμήματα (σε κίτρινο, ροζ ή μαύρο) αποφύγετε την επαφή με τα αρώματα, τις κρέμες και το νερό, όταν είναι δυνατόν, ώστε να προστατευθεί η επιμετάλλωση στο κόσμημα. Τα επιχρυσωμένα κοσμήματα τα καθαρίζουμε απαλά με ένα μαλακό πανί γυαλίσματος, ένα βελούδινο ή ένα χνουδωτό βαμβακερό πανάκι. Ιδανικά επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή προληπτικά σε τακτά χρονικά διαστήματα, αμέσως μετά τη χρήση τους, για να αποφύγουμε περαιτέρω αλλοίωση του χρώματος.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμη και μετά την πλήρη αλλοίωση της επιμετάλλωσης ή την οξείδωσή τους να θυμάστε ότι τα ασημένια και τα επιχρυσωμένα κοσμήματα μπορούν πάντα να επανέλθουν πλήρως στην αρχική τους κατάσταση, αρκεί να απευθυνθείτε στα ειδικά εργαστήρια και καταστήματα που το αναλαμβάνουν!

ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΛΛΑ Ή ΑΤΣΑΛΙ Αυτά τα κοσμήματα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα γιατί επηρεάζονται από τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά δεν επανέχονται εύκολα στην αρχική τους κατάσταση. Για το λόγο αυτό πρέπει να αποφεύγονται αιχμηρές επιφάνειες και εργαλεία, καθώς και η επαφή τους με οινόπνευμα, χημικά και απορρυπαντικά. Για τη συντήρησή τους προτιμήστε απαλό τρίψιμο με φανέλένια κομάτια υφάσματος.

TOP STORIES

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

info@chicandchic.gr

Τ: 22310 24024 (Δευτ-Σάββ.10:00-14:00)

CHIC & CHIC jewl collections

ΡΟΖΑΚΗ Κ ΑΓΓΕΛΗ 8 / ΛΑΜΙΑ 35100